ZA SVE INFORMACIJE NAZOVITE NAS NA:+385 91 5646664

Žena u naoko tipičnome muškom poslu

Obrt za proizvodnju opruga Jatić pokrenuo je Ohran Jatić 1969. godine, a nalazi se na adresi Japetićka 18. Uz obiteljski posao je odrasla i na kraju ga preuzela Ohranova kći Alma. Ona je u obrtu već 27 godina, a od 2001. godine nalazi se na njegovu čelu.
Žena u naoko tipičnome muškom poslu

U radionici obrta proizvode se sve vrste tehničkih opruga od 0,2 mm do 25 mm promjera žice te opružni elementi od 0,3 mm do 3 mm debljine trake. Izrađuju se od najkvalitetnijih materijala, a njihova primjena je široka.

Koriste se u industriji strojeva, automobilskoj industriji, poljoprivrednim, tekstilnim, građevinskim te drugim strojevima. Isto tako, opruge su potrebne i za naprave za zabavu poput trampolina, ljuljački i dječjih igrala. Osim s vodećim hrvatskim poduzećima, PROIZVODNJA OPRUGA JATIĆ uspješno surađuje s brojnim malim proizvođačima kojima su u proizvodnji potrebne opruge.

„Odrasla sam uz ovaj posao i on je dio mene. Od početka sam znala da ću naslijediti oca i za to sam se pripremala. Malo smo okrenuli stereotipe pa se nekada kupci znaju iznenaditi što se susreću sa ženom u naoko tipičnome muškom poslu. No ne marim puno za to i volim razbijati predrasude. Obrtništvo je zahtjevno, ali i kreativno. Uživam u svakom dijelu posla i nastavit ću razvijati poslovanje te čuvati obiteljsku tradiciju“, navodi Alma.

Više na sljedećem linku.